logo
welke baan wil jij voor één dag?
0
921
tijdelijk
Video Week van de Mobiliteit 2012


Video - interviews


Videoverslag Week van de Mobiliteit 2012 - Interviews Startmanifestatie

Gedeputeerde Lebens opent
Week van de Mobiliteit

Voor wie nog twijfelde is het nu zeker: de Week van de Mobiliteit wint nog steeds aan gewicht. Dat gedeputeerde Noël Lebens ruimte in zijn agenda maakte voor de opening, is veelzeggend.
  N. LEBENS

J. LATTEN

  Kansen voor de regio
Demograaf Jan Latten was stellig: de regionale arbeidsmarkt biedt kansen. 'Beperk de braindrain, verhoog de arbeidsparticipatie van vrouwen, werk langer door en kijk waar onorthodox maatwerk uitkomst kan bieden.'
Week van de Identiteit
Dit jaar speelt naast de Week van de Mobiliteit ook de Week van de Realiteit: studenten stappen in een werksituatie.
Friso Coumou (Ministerie BZK) sprak in een bevlogen betoog daarnaast over de Week van de Identiteit: ga na waar je voor staat, zoek een baan die bij je past en volg daarbij je hart. Een aanrader (!?)
  F. COUMOU

Armand

  Gelachen dat we hebben!
Er kwam heel wat voorbij tijdens de opening van de Week van de Mobiliteit. Poppenspeler Armand ving het op, mixte en klutste wat en bakte een sketch die de zaal op stelten zette. 'Als de cijfers van de hoogleraar al niet kloppen...'
Individuele aandacht werkt
De arbeidsmarkt is net een voetbalveld.
Je moet mensen inzetbaar houden, hun kwaliteiten benutten en het helpt ook als je mensen individuele aandacht geeft.
Sef Vergoosen liet zien hoe je een complex verhaal helder kunt brengen.
  Sef Vergoosenwvdm_succes2012

wvdm_succes2012
wvdm_succes2012
De TOP 5's van 12 maart 2012Één match per deelnemer

Beste deelnemers, het matchen gaat erg goed. Er zijn al meer dan 550 matches gemaakt.
Wij willen wel benadrukken dat er slechts één match door één deelnemer gekozen kan worden. Anders krijgen andere deelnemers minder keus. Succes!

Het begint te kriebelen

Nu de week van de mobiliteit dichterbij komt, begint het bij veel mensen te kriebelen. Ook bij Ilonka Sinkeldam, de voorzitter van LIFT. Ze is trots op de 268 plekken die per 19 januari aangemeld zijn en hoopt natuurlijk op meer. Ze kondigt de startmanifestatie van de week aan (23 maart) en de slotmanifestatie (30 maart). Ilonka houdt het kort, maar slaagt er wel in veel elan over te dragen.


Mobiliteit overschrijdt grenzen

Masja Janssen-Lacroix (IGOM) straalt als ze vertelt dat er dit jaar ook een Belgische organisaties deelneemt aan de Week van de Mobiliteit. Dit is wat het moet zijn: mobiliteit houdt niet op bij een denkbeeldige grens.


Week van de Realiteit

Naast de geografische uitbreiding is er nog een andere verbreding: de Week van de Realiteit. Studenten kunnen een dag in de realiteit van hun toekomstige werkomgeving stappen. Op 19 januari hadden zich 14 organisaties aangemeld voor de Week van de Realiteit.

Matchingsysteem voor zorgvuldige matches

De Week van de Mobiliteit brengt mensen in beweging van de ene organisatie naar de andere. De reis is het doel; alles draait om mobiliteit. Om de kans op succes te maximaliseren, is het belangrijk dat de kwaliteiten van mensen zo helder mogelijk zijn. Daarom is het matchingsysteem op internet verfijnd. Denise Davids van Toolbox, de ontwikkelaar van het matchingsysteem, legt haarfijn uit dat medewerkers hun skills op de site specifieker kunnen omschrijven, zodat de matches nog zorgvuldiger tot stand kunnen komen. Ze maakt helder wat de rol is van de contactpersonen en verzekert iedereen dat het systeem getest is op de piekdrukte die op 1 februari verwacht wordt en tegen maximale druk bestand is.
Om de druk te verdelen is besloten dat medewerkers zich al een week voor het eigenlijke matchen kunnen registreren en hun gegevens kunnen invullen.

Matchen vanaf 6 februari

Er komen weer veel mooie plekken vrij om een dagje rond te kijken en mee te werken. Vanaf 1 februari kun je op deze website zien welke plaatsen er zijn. Vijf dagen later, op 6 februari, kunnen de eerste matches gemaakt worden.


Een volle maand matchen

Miriam van Drunen (LIFT) houdt enthousiast als altijd een pleidooi voor de levendige arbeidsmarkt. Het rumoer van die markt zal echt voelbaar zijn tussen 6 februari en 6 maart, wanneer de matches tot stand komen. Het is belangrijk dat er op 1 februari zo veel mogelijk plekken in het systeem staan! Ze drukt de organisaties op het hart om de deadline van 26 januari voor het invoeren van de plekken, aan te houden.

Logo's organisaties uploaden

Hoe meer deelnemende organisaties, hoe meer vreugde. De deelname van het ene bedrijf kan het beslissende zetje zijn voor een ander. Daarom roept Miriam organisaties op hun logo te uploaden en zich zichtbaar te maken als deelnemer aan de week van de mobiliteit.


Inzet Social Media

De Week van de Mobiliteit sluit goed aan bij het denken over Het Nieuwe Werken. Daarin spelen nieuwe middelen en sociale netwerken een grote rol. Daniël Lagarde geeft een doorkijkje in hoe Social Media ingezet kunnen worden om de Week te ondersteunen. Hij heeft speciale Twitter-, LinkedIn- en Facebookpagina's ingericht voor de Week van de Mobiliteit en nodigt alle aanwezigen uit om daar actief te worden. "Dan bent u en passant lid van ons promotieteam. Bovendien versterkt u dan uw eigen netwerken en uw positie daarin."


Gastheer Sabic geeft het voorbeeld

Sabic, wereldwijd een van de grootste spelers op de petrochemische markt, was de gastheer op 19 januari. Bep en Yolanda organiseerden een hartelijke ontvangst en een heerlijk ontbijt. Sander Verlaar van Sabic maakte voelbaar dat mobiliteit in het dna van het bedrijf zit, dat in 1976 werd opgericht in Saoedi-Arabië.
Het bedrijf telt 33.000 medewerkers uit 40 landen. 3400 Van hen werken in Limburg. In het researchcentrum komen 52 nationaliteiten samen. Er is een druk verkeer tussen mensen en tussen landen. Het Europese hoofdkantoor staat in Sittard, de productie vindt plaats op het Chemelotterrein in Geleen. Sabic maakt grondstoffen voor de productie van verschillende kunststoffen die gemaakt zijn van koolwaterstoffen die het bedrijf uit geraffineerde aardolie haalt.
Dank voor de hartelijke en genereuze ontvangst!

23 Maart: start Week van de Mobiliteit

Het daverende startschot voor de WvdM is op 23 maart. De contactpersonen van de organisaties zijn allemaal uitgenodigd voor de slotmanifestatie op 30 maart. Dan kunnen we gezamenlijk het glas heffen op een geweldige editie van de Week van de Mobiliteit.
Succes met het verzamelen van de plekken en de organisatie van de week van de mobiliteit binnen uw eigen organisatie.
Tweede informatiesessie Week van de Mobiliteit

De tweede informatiesessie over de Week van de Mobiliteit werd op 24 november in het stadhuis van de gemeente Maastricht gehouden. De contactpersonen kregen een gevarieerd voorlichtingspakket voorgeschoteld en de derde editie van de 'Week van de Mobiliteit' wordt steeds concreter.

Na een korte opening van Peter Debets, bestuur LIFT, kreeg Hans Ruijssenaars van de Gemeente Maastricht het woord. Hij had een boeiend film en uitleg over het flexibel werkconcept van de gemeente Maastricht.

Daarna namen Miriam en Masja de zaal mee naar het ontstaan van het concept van de Week van de Mobiliteit en het nut van mobiel zijn. De contactpersonen kregen nog enkele tips en trucs om hun achterban te enthousiasmeren voor deelname aan de Week van de Mobiliteit.

Een groot deel van de presentatie werd gewijd aan het systeem van aanmelden en registreren van deelnemende organisaties. Gezien de reacties uit de zaal een waardevol item.

Na het beantwoorden van vragen kwam er een einde aan de tweede informatiesessie van de 'Week van de Mobiliteit'. In de sfeervolle hal en onder het genot van Limburgs gebak, was er ruimte om te netwerken. Dank aan de gemeente Maastricht voor de schitterende locatie en het warme ontvangst!
Kick-off meeting derde editie Week van de Mobiliteit

Op de goed bezochte bijeenkomst op het CBS is donderdag de officiële start gemaakt voor een nieuwe editie van de Week van de Mobiliteit. Na het welkomstwoord van de voorzitter van IGOM John Seetsen en de voorzitter van LIFT Ilonka Sinkeldam kregen de bezoekers informatie over de nieuwe editie. De resultaten van de vorige edities zijn aansprekend en motiveren om de nieuwe editie nog succesvoller te maken. Een interessante ontwikkeling is dat de Week van de Mobiliteit waarschijnlijk ook toegankelijk wordt voor studenten (Week van de Realiteit)

We zien uit naar de volgende ontmoeting op 24 november, tijd en locatie volgen.
Noteer alvast in uw agenda:

 Voor 1 oktober 2011  19 januari 2012
aanmelden voor de week van de realiteit 3e sessie voor contactpersonen
 voor 1 november 2011  26 januari 2012
aanmelden voor de week van de mobiliteit plekken aanleveren
 24 november 2011  6 februari 2012
2e sessie voor contactpersonen vacatures openstellenDerde editie Week van de Mobiliteit!

26 t/m 30 maart 2012


Ruim 1600 deelnemers, 1363 mobiliteitsplekken, 69 organisaties, 1030 matches en een waarderingscijfer van 8.1! De cijfers van de tweede editie van de Week van de Mobiliteit waren explosief gestegen ten opzichte van de eerste week van de Mobiliteit in 2008. Lift en IGOM gaan wederom een vervolg geven aan dit unieke initiatief! De organiatie staat en de voorbereidingen voor de derde editie zijn inmiddels gestart.

Het doel van de Week van de Mobiliteit is om werkgevers en werknemers te laten ervaren dat mobiliteit in een bedrijf nodig is om kennis en kunde te bevorderen en medewerkers nog breder inzetbaar te maken. Door één dag van werkplek te veranderen doen medewerkers nieuwe ervaringen op, vergroten zij hun netwerk en worden ze bewuster van hun eigen functioneren. Mobiliteit is in het belang van de werknemer én de werkgever.

Om het succes van de eerste twee edities minimaal te evenaren hebben we uw steun en enthousiasme weer hard nodig. Wij zullen u dan ook regelmatig, tijdens bijeenkomsten van LIFT en IGOM en middels nieuwsbrieven, op de hoogte houden over alle ontwikkelingen rondom de Week van de Mobiliteit. Daarnaast zal er in de media weer volop aandacht worden besteed aan dit unieke evenement.

Noteer alvast in uw agenda:
1e sessie:
2e sessie:
3e sessie:
plekken aanleveren:
vacatures openstellen:
  22 september 2011
24 november 2011
19 januari 2012
26 januari 2012
6 februari 2012

Week van de Mobiliteit: 26 t/m 30 maart 2012

Over de onderwerpen, tijdstippen en locaties van de sessies zullen wij u tijdig informeren. Direct na de zomer zullen wij de besturen en directies van de Lift en IGOM organisaties op de hoogte brengen.
Wij hopen samen met u opnieuw een ongekende dynamiek in Zuid Limburg te realiseren tijdens de tweede editie van de Week van de Mobiliteit en rekenen op uw steun!

Met vriendelijke groet,

John Seetsen
voorzitter stuurgroep IGOM
  Ilonka Sinkeldam
voorzitter bestuur LIFTWeek van de Mobiliteit 2010